Przedszkolaki z PM nr 23 w Łodzi rozpoznawały dziś na zajęciach warzywa i owoce (zadanie było utrudnione przewiązaną na oczach opaską). Nikt już nie pomyli pora z selerem, wszyscy wiedzą także z w jaki sposób rośnie szczypiorek i jak zbudowany jest czosnek. Dzieci wysłuchały wierszyków (czytanych przez ochotników biegłych w tej umiejętności oraz odtworzonych z płyty CD), uczestniczyły w "biegu kelnerów" oraz przygotowywały talerz smakowitości z ulotek marketowych. Wspólnie z nauczycielami zastanawiały się nad tym, jak powinno się zachowywać przy stole oraz które z wybranych przez dzieci produktów są zdrowe, a z którymi lepiej nie przesadzać. Dla wychowawców i rodziców przedszkolaków przygotowaliśmy konspekt zajęć oraz zestawienie bibliograficzne "Poczytajmy dzieciom o... zdrowym odżywianiu" (zobacz ostatnie zdjęcie).
JC
Fot. J. Chylak
0 komentarze:
Prześlij komentarz