<![endif]-->Bożena Żak-Cyran, dietetyk, dietoterapeutka, autorka książek z zakresu prawidłowego odżywiania i samokształcenia, opowiadała:
- Jak żywność wybierać aby utrzymać organizm w zdrowiu?
- Co mówią na ten temat badania naukowe?
- Jak układać codzienne posiłki aby wzmacniać swoją witalność i nie dopuścić do chorób?
- Jaka żywność jest dzisiaj najbezpieczniejsza?
- Czy jest możliwe dostarczać organizmowi wszystkich koniecznych składników bez zażywania suplementów?
W dzisiejszym świecie ludzie żyją
dość szybko doświadczając różnych wyzwań i stresów. Taki sposób życia
bez odpowiedniego odżywiania prowadzi do osłabienia witalności. Niewielu
z nas zastanawia się czy dobrze się odżywia. Żywność przetworzona
pochodząca z fabryk to standard żywieniowy większości ludzi. Toksyny z
takiej żywności odkładają się latami prowadząc do degeneracji narządów.
Dodatkowo niedobory witamin i minerałów osłabiają układ odpornościowy.
Na uczestników spotkania czekały liczne
atrakcje!!! Wykład, ekologiczny poczęstunek, możliwość zakupu książek po
preferencyjnych cenach, degustacja zielonej żywności Green Ways od Klubu Kury Modowej, specjalistki w dziedzinie zdrowia i urody.
Wśród fanów zdrowej żywności rozlosowaliśmy nagrody niespodzianki, a
mianowicie podwójną wejściówkę na baseny termalne w Uniejowie ufundowaną
przez Termy Uniejów oraz trzy karty rabatowe od Kury Modowej do
wybranych sklepów ze zdrową żywnością.
KF
0 komentarze:
Prześlij komentarz