Katarzyna Mikulska i Artur Bokła, autorzy książek "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Cz. 1 i 2", opowiedzieli w naszej bibliotece o powstawaniu książek i sposobach przetrwania w trudnych warunkach. Uczestnicy poznali różne sposoby rozpalania ognia, a także gotowania, pieczenia i wędzenia darów lasu w samodzielnie przygotowanych do tego warunkach. Mogli także spróbować naturalnych herbatek z czeremchy i wierzbówki kiprzycy, wypożyczyć książki survivalowe i zielarskie z naszych zbiorów oraz zdobyć własny egzemplarz książek z autografami naszych gości. Kto nie był niech żałuje...
KATARZYNA MIKULSKA - zielarka, człowiek lasu, animatorka kultury, absolwentka UŁ. Właścicielka firmy W Miejskiej Kniei, gdzie zajmuje się organizowaniem i prowadzeniem kursów, warsztatów i szkoleń z zakresu zielarstwa, zdrowego odżywiania, zielonej kuchni, survivalu, bushcraftu, historycznej kuchni i ekologii. Więcej na stronie:
https://wmiejskiejkniei.wixsite.com/wmiejskiejkniei
ARTUR BOKŁA - znany jako Mr Wilson, od ponad 20 lat zajmuje się archeologią doświadczalną, survivalem i bushcraftem. Cyklicznie od lat prowadzi pokazy i warsztaty np. Warsztaty Archeologii Doświadczalnej - Żmijowiska, Piknik Rydno, Dymarki Świętokrzyskie w Nowej Słupi, Wilczy Trop, Krzemionkowe Spotkania z Epoką Kamienia i inne. Prowadzi bloga bushcraftwilson.blogspot.com, na którym można przeczytać o jego przygodach, kulinarnych eksperymentach i bushcraftowych patentach.
Od 2015 r. realizują projekt pt. "Szkoła Rzemiosła Survivalowego", prowadząc warsztaty i kursy z szeroko rozumianego survivalu, bushcraftu i prepperingu.
JC
Fot. JC
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Kliknij w emoticon, aby zobaczyć jego kod!
Aby wstawić emoticon wstaw min. jedną spację przed jego kodem.